De kracht van de flamingo

De kracht van de flamingo
‘Met twee voeten op de grond blijven’ is een gezegde dat verwijst naar het aannemen van een nuchtere levenshouding en stevig in het leven staan. Iedereen maakt veel mee in het leven en dat haalt ons soms uit balans. Via nieuwe bewegingen en veranderingen vinden we onszelf weer terug en herstellen we de stabiliteit.

Flamingo’s staan vaak op één poot en bij voorkeur in het water. Dit doen zij vanwege thermoregulatie. Met één poot in het water koelen ze hun lichaam af, maar met twee poten in het water zouden ze te veel lichaamswarmte verliezen.
Daarnaast zakt een flamingo met twee poten weg in de modder. Door op één poot te gaan staan kan de flamingo, als die te ver in de modder is gezakt, zichzelf als het ware ophijsen met zijn andere poot.

Voor flamingo’s en voor mensen is het vinden van stabiliteit van belang en we doen dat allebei op een eigen wijze. Zodra je de balans weer terugvindt en weet vast te houden, zul je als persoon weer steviger op je benen staan.

Vind jouw eigen kleur en onderscheid jezelf van de rest
Waarom is een flamingo roze? Jonge flamingo’s worden met een roze grijs pluimen dons kleed geboren. De pluimen van een volwassen flamingo variëren van zeer lichtroze tot rood. De kleur krijgen ze door bacteriën en bètacaroteen dat ze uit hun voedsel halen. Een felgekleurde flamingo is misschien wel gezonder dan een grijsachtige soortgenoot.

De kleur roze is heel vrouwelijk en zeer opvallend. Zeker binnen een zakelijke omgeving. Juist daarom heeft IAMCLAUDIA voor deze uitgesproken en eigen kleur gekozen. De flamingo is daarnaast een elegant dier met mooie eigenschappen. IAMCLAUDIA heeft wat haar kenmerkt, hoe ze werkt en wat ze wil uitstralen verwoord in haar values. De flamingo is een sociaal dier dat altijd in groepen leeft. Hij kan door zijn aanpassingsvermogen overleven in de moeilijkste omstandigheden. IAMCLAUDIA zet zich ook in voor deze uitdagende situaties bij mensen via de programma’s voor coaching en team coaching. De inspiratiereizen vragen daarnaast ook veel van het aanpassingsvermogen.

De uitspraak ‘Be a flamingo in a flock of pigeons’ is bijzonder treffend. Ieder mens is uniek en bijzonder. Zorg dat je in je kracht staat en daar ook naar handelt, dan val je vanzelf op zoals een flamingo. Het woord flamingo is afgeleid van het Latijnse ‘flamma’ dat vlam betekent. Vind jouw vlam, ofwel vind jouw eigen kleur en interne passie, waardoor je jezelf zal onderscheiden van de rest.